NOS WielrennenAangepast

Nibali: Tour-winst niet gestolen

Geletruidrager Vincenzo Nibali was er op de eerste rustdag nog niet gerust op dat hij de Tour de France gaat winnen. De Italiaan verstevigde de afgelopen dagen zijn leidende positie echter zo sterk dat hij maandag, op de tweede rustdag, een stuk zelfverzekerder reageerde. "Ik heb de overwinning verdiend en niet gestolen", aldus de kopman van Astana.

Nibali pareerde met die woorden de stelling dat hij door het uitvallen van Chris Froome (gebroken pols) en Alberto Contador (gebroken scheenbeen) geen echte concurrenten meer over heeft. "Het spijt me zeer voor Froome en Contador, maar ik heb in de eerste week al laten zien dat ik heel goed voorbereid ben."

Drie zware bergetappes en een tijdrit

Hoewel er nog drie zware ritten door de Pyreneeën komen en een individuele tijdrit, is de voorsprong van Nibali op zijn naaste belager Alejandro Valverde (Movistar) geruststellend. De Spanjaard kan het de Italiaan tot nu toe bergop nauwelijks moeilijk maken en moet 4.37 zien te overbruggen.

Met deze cijfers lijkt de Tour beslist in het voordeel van Nibali, al houdt hij zelf zekerheidshalve nog een slag om de arm. "Mijn voorsprong is comfortabel, maar ik moet op de belangrijke momenten die gaan komen nog wel alert zijn. Er komen nog zeer gevaarlijke etappes. Ik kan me geen instorting veroorloven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl