NOS NieuwsAangepast

Rutte: iets meer schot in de zaak

In het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komt iets meer schot, maar het gaat nog steeds langzaam en stapje voor stapje. Dat heeft premier Rutte gezegd in een persconferentie.

Volgens Rutte kan het nog wel tot morgenochtend duren voor de koeltrein met lichamen van slachtoffers in Charkov aankomt. In die stad zullen de stoffelijke overschotten worden overgedragen aan het Nederlandse coördinatiecentrum.

Vanuit Charkov gaan de lichamen meteen naar Nederland, waar ze kunnen worden geïdentificeerd.

Zorgvuldigheid

De Nederlandse experts die in het rampgebied in Oost-Oekraïne zijn, zeggen dat er zorgvuldiger met de lijken is omgesprongen dan eerder was gevreesd. Ook het verzamelen van lichamen en lichaamsdelen lijkt volgens Rutte zorgvuldiger gedaan te zijn dan gevreesd.

Rutte vertelde op de persconferentie ook dat hij contact heeft gehad met zijn Maleisische collega. Rutte bevestigde dat de zwarte dozen van de neergestorte Boeing 777 vanavond aan de Maleisische autoriteiten worden overgedragen.

Laat

De persconferentie in het ministerie van Veiligheid en Justitie zou om 19.00 uur beginnen, maar premier Rutte kwam 23 minuten te laat doordat hij was gebeld door de Oekraïense president Porosjenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl