NOS WielrennenAangepast

Geen Froome, dan een raceauto

Kopman Chris Froome mag de Tour dan allang hebben verlaten, zijn werkgever Team Sky ziet nog genoeg mogelijkheden de aandacht te trekken dezer dagen. Zo maakte de Britse ploeg maandag bekend dat zaterdag, tijdens de tijdrit van Périgueux naar Bergerac, een heuse raceauto ingezet zal worden als volgwagen. "De kans is groot dat ik erin mag rijden", sprak ploegleider Servais Knaven opgewekt.

De racewagen - een model dat normaal alleen te zien is in films of op circuits - stond maandag tijdens de rustdag te glimmen bij het hotel van Team Sky. "Hij is helemaal in de kleuren van ons team gespoten, heeft 545 pk en kan een maximumsnelheid bereiken van 290 kilometer per uur", meldde Knaven.

De sportwagen, gemaakt door een bekende Engelse autofabrikant, is voor de gelegenheid omgebouwd tot koerswagen. Zo kunnen er achterop twee fietsen worden vervoerd. Binnenin is plaats voor twee personen. En zoals bij elke koerswagen zijn televisie-, radio- en communicatieapparatuur geïnstalleerd om de koers tot in detail te kunnen volgen en de eigen renners optimaal van informatie te kunnen voorzien.

Knaven kan bijna niet wachten tot het zaterdag is: "Deze auto is echt supergaaf, alleen het geluid al. Ik denk dat iedereen wel in zo'n auto zou willen rijden. En ja, de kans is vrij groot dat ik er zaterdag mee mag rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl