NOS WielrennenAangepast

Langeveld: ik ben verre van fit

Sebastian Langeveld had het zwaar in de laatste twee etappes van de Tour de France. "Ik ben verre van fit," vertelt de Nederlands kampioen op de tweede rustdag in de Tour. "Ik heb last van mijn luchtwegen."

Langeveld hoopt dat de rustdag vandaag hem goed doet. "Ik hoop dat ik er morgen door heen kom," zegt hij. "Dan heeft het zin om naar Parijs te gaan. Ik geef nu nog niet op, want dan heb ik twee dagen voor Jan Joker op de fiets gezeten. Als de benen en het lichaam goed voelen, dan rijd ik naar Parijs."

Gelimiteerd

De wielrenner van Garmin-Sharp voelt zich niet ziek. "Ik heb weinig vermogen, dus op de fiets ben ik gelimiteerd. Het is helemaal lastig als je dan berg op moet fietsen. Hopelijk heb ik voor de Pyreneeën weer meer lucht."

Aan het begin van de Tour de France had Langeveld nog nergens last van. "Je hebt altijd dagen dat het minder gaat, maar ik voelde me in het begin heel goed. Nu stel ik mijzelf de vraag: heeft het zin om door te gaan?" Langeveld doelt daarmee ook op andere wedstrijden later dit seizoen. "In de Eneco Tour heb ik goede kans op de eindzege en dat is natuurlijk ook erg belangrijk."

Omschakelen

Na het uitvallen van kopman Andrew Talansky moest de Garmin-Sharp-ploeg omschakelen. "Dat doen we goed," aldus Langeveld. "We laten ons elke dag zien."

Morgen rijden de wielrenners van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon in de zestiende etappe van de Tour de France.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl