NOS WielrennenAangepast

Plugge: willen het snel rond maken

Bij wielerformatie Belkin haalt men opgelucht adem nu de overeenkomst met een nieuwe hoofdsponsor nabij is. De Lotto is op dit moment in gesprek met Belkin én schaatsploeg BrandLoyalty om een wieler- en schaatsteam te beginnen.

"De Lotto is inderdaad bezig om te kijken of we tot een samenwerking kunnen komen, samen met Jac Orie zijn ploeg. Dat zijn we aan het uitwerken, dat is nog niet zover. We proberen het zo snel mogelijk rond te maken", aldus Richard Plugge, de teammanager van Belkin.

"We zullen alle zeilen bij moeten zetten, maar we hebben allemaal de wil om hier iets van te maken. We zijn al een tijdje met elkaar aan het praten en dingen gaan trouwens heel erg snel. Ongelooflijk hoe iedereen zijn schouders eronder heeft gezet. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt."

Haken en ogen

Plugge kon er verder op de persconferentie tijdens de rustdag van de Tour nog niet veel over zeggen. "We hadden eigenlijk al twee, drie weken geleden iets bekend willen maken. Maar zoals in elk contract zijn er altijd haken en ogen over bepaalde voorwaarden. Dat is gewoon onderhandelen."

Omdat er ook al een Belgische Lotto-ploeg is, blijft het gissen naar de naam van de nieuwe ploeg. Plugge: "Daar hebben we uiteraard over nagedacht. Dat horen jullie op het moment dat we eruit komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl