NOS SportAangepast

Zondaar Troicki keert terug met zege

Viktor Troicki heeft zijn terugkeer in het internationale tenniscircuit opgeluisterd met een zege. De Serviër, die voor een periode van een jaar geschorst werd wegens het overtreden van de dopingregels, won in het Zwitserse Gstaad met 7-6 (4), 6-4 van de Oostenrijker Dominic Thiem.

De 28-jarige Troicki, afgezakt naar de 847ste positie op de wereldranglijst, zou aanvankelijk uitkomen in het kwalificatietoernooi van het ATP-toernooi van Gstaad. Op het laatste moment kreeg hij echter een wildcard toegewezen.

Bloedmonster

De voormalig nummer twaalf van de wereld werd geschorst omdat hij in april van vorig jaar een dopingcontrole miste op het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo. Troicki weigerde in Monte Carlo een bloedmonster af te staan. Naderhand gaf hij aan ziek geweest te zijn en door de controleur op het verkeerde been gezet te zijn. De controleur meldde volgens Troicki, die al wel urine had afgestaan, namelijk dat hij zijn bloedtest bij ziekte mocht overslaan.

Aanvankelijk werd Troicki zelfs voor anderhalf jaar geschorst, maar die straf werd teruggebracht tot één jaar. Precies een jaar geleden speelde Troicki zijn laatste wedstrijd op het ATP-toernooi in het Kroatisch Umag. Daar verloor hij in de tweede ronde van de uiteindelijke winnaar Tommy Robredo.

Goedmaken

"Het was een moeilijke tijd voor me, maar sommige momenten waren ook mooi en interessant", aldus Troicki tegenover Servische media. "Ik heb bijvoorbeeld heel veel geskied en met vrienden ging ik ook vaak zaalvoetballen. Ik had tijd voor alles. Mentaal ben ik nu helemaal hersteld. Ik wil de verloren tijd goedmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl