NOS WielrennenAangepast

Tankink: schaatsen kan ik echt niet

Wielrenner Bram Tankink is blij dat De Lotto hoogstwaarschijnlijk de nieuwe hoofdsponsor wordt van de Belkin-ploeg. "Ik had er wel op gehoopt," vertelt Tankink op de tweede rustdag in de Tour de France. "Dit is echt een opluchting. Het is ook goed voor de Nederlandse sport, die combinatie van wielrennen en schaatsen. Echt fantastisch."

Volgens Tankink leefde de hoop dat er vorige week op de eerste rustdag nieuws zou zijn over de toekomst van de ploeg. "Maar er kwam niets. De volgende dag merkte ik dat de stemming veranderde. Het werd iets nijpender. Je ging gewoon weer fietsen maar steeds vaker schoot het door het hoofd: wat ga ik volgend jaar doen? Misschien post rondbrengen? Ik hoop dat ik nu nog een paar jaar kan blijven fietsen."

Schaatsen op zolder

De wielrenner uit Haaksbergen ziet een combinatie met een schaatsploeg wel zitten. "Toen ik het nieuws hoorde, heb ik mijn moeder gebeld om te kijken of mijn schaatsen nog op zolder lagen," grapt de wielrenner. "Maar ik blijf gewoon fietsen hoor, schaatsen kan ik echt niet."

Het plan is dat Lotto vanaf volgend jaar samen met BrandLoyalty de gecombineerde wieler- en schaatsploeg gaat sponsoren. De toekomst van wielerploeg Team Belkin is daarmee verzekerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl