NOS VoetbalAangepast

"Van Gaal mag kopen wie hij wil"

Louis van Gaal mag de selectie van Manchester United nog flink versterken als hij dat nodig acht. Er werd al meer dan zestig miljoen euro uitgetrokken voor Luke Shaw en Ander Herrera, maar volgens vice-voorzitter Ed Woodward is er meer mogelijk. "Er is geld genoeg en we hebben geen vast budget voor nieuwe spelers. Financieel staan we er zeer goed voor. Als Van Gaal voor het begin van het seizoen nog meer versterkingen wil dan kan dat", zegt Woodward in gesprek met MUTV, het eigen mediakanaal van United.

De Engelse topclub kende een slecht seizoen en speelt dit jaar voor het eerst sinds 1990 geen Europees voetbal. Volgens Woodward weerhoudt dat spelers er niet van om bij Manchester United te tekenen. "Ik heb al veel gesprekken gevoerd met spelers en zaakwaarnemers. United staat er nog steeds zeer goed op bij topspelers, daar is geen twijfel over", aldus Woodward.

Smalle selectie voor United

Van Gaal heeft wel aangegeven minder spelers nodig te hebben omdat United geen Europees voetbal speelt. De kans is dan ook groot dat er nog een aantal spelers vertrekt uit Manchester. "Ja, dat denk ik wel", bevestigt Woodward. "Het is aan Van Gaal om daarover te beslissen. Liverpool heeft het vorig jaar geweldig gedaan met een smalle selectie. Er zijn bij ons al een aantal spelers vertrokken en het kan goed zijn dat er nog een aantal anderen zullen volgen."

De vice-voorzitter is lyrisch over Van Gaal, ondanks dat de trainer nog geen week aan het werk is. "Hij communiceert helder en direct. Daar houd ik van, zo ben ik zelf ook. Van Gaal heeft veel vertrouwen in zichzelf en durft moeilijke beslissingen te nemen. Ik krijg veel goede feedback van mensen binnen United. Hij maakt indruk op iedereen waar hij mee gesproken heeft, dat is geweldig", aldus Woodward.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl