NOS SportAangepast

"We kunnen finale halen en winnen"

De Nederlandse waterpolosters zijn verrassend goed op dreef op het EK in Boedapest. De ploeg van bondscoach Arno Havenga plaatste zich ongeslagen voor de halve finales. "Dit hadden we wel gehoopt maar zeker niet verwacht. We hebben gewoon heel goed gespeeld. Met name in de eerste wedstrijd tegen Hongarije hebben we een heel hoog niveau gehaald. Dat moet ook wel als je zo'n ploeg wilt verslaan in eigen huis", volgens Havenga.

Na de winst op Hongarije werd ook Groot-Britannië verslagen. Het sterke Griekenland werd zondagavond aan de zegekar gebonden. Havenga: "We wisten dat we met een gelijkspel eerste zouden worden in de groep en daarmee zeker zouden zijn van de halve finales. Dat brengt toch wat mentale druk met zich mee. Daar heeft de groep zich goed doorheen geslagen. We hebben eigenlijk vanaf het begin gedomineerd en daar ben ik heel blij mee."

"We kunnen finale halen en winnen"

Oranje speelt donderdag tegen de winnaar van Italië-Griekenland. De bondscoach dicht zijn ploeg tegen beide landen kansen toe. "Van Griekenland hebben we dus net gewonnen, als we die treffen geef ik ons een goede kans om de finale te halen. Italië is de Europees kampioen van 2012, maar ook daar hebben we onlangs in een oefenduel van gewonnen. Ik denk dat we de finale kunnen halen en die ook kunnen winnen. Dan moet het wel een beetje meezitten", aldus Havenga.

Italië en Griekenland treffen elkaar dinsdag en hebben daarna dus maar een dag om zich voor te bereiden op de halve finale. Nederland heeft drie dagen om zich voor te bereiden maar Havenga vindt dat eigenlijk geen voordeel. "We zaten in het goede ritme. Ik moet de groep nu drie dagen bezighouden en scherp houden. Ik had eigenlijk liever dinsdag ook gespeeld. Maar dat is nu eenmaal zo. We hebben maandag een 'gezamenlijke activiteit' en vanaf dinsdag zetten we het vizier op de halve finale."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl