NOS NieuwsAangepast

Topfunctie De Jager bij KPN

Oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager wordt de nieuwe financiële topman van KPN. Zijn contract gaat in op 15 augustus. Na een overgangsperiode wordt hij financieel directeur. De aandeelhouders worden - waarschijnlijk in september - nog officieel geïnformeerd, daarna is de benoeming een feit.

De 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij drie jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van premier Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.

"Ik ben zeer blij met deze mooie baan", zegt De Jager. "KPN is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een dynamische markt. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega's, de aandeelhouders en andere belanghebbenden."

Salaris

Het basissalaris van De Jager bedraagt op jaarbasis 625.000 euro. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN.

Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen, is verheugd over de nieuwe financiële topman. "Aan zijn benoeming ging een grondige analyse van kandidaten vooraf. Jan Kees combineert uitgebreide financiële ervaring met operationeel leiderschap in de technologiesector. Hij wordt alom geroemd voor zijn financiële expertise als minister van Financiën in een turbulente financiële periode in Europa."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl