NOS VoetbalAangepast

Feyenoord toont nieuwe gezicht

Het is druk bij Feyenoord. Meer dan 40.000 supporters waren vandaag op de jaarlijkse Open Dag en op de burelen wordt er hard gewerkt aan het versterken van de selectie.

Onmiskenbaar krijgt Feyenoord komend seizoen een ander gezicht dan het voorbije seizoen. Nadat eerst al trainer Ronald Koeman had aangekondigd zijn carrière elders (Southampton) voort te zetten, werd vervolgens bekend dat ook enkele spelers hun geluk elders zullen beproeven.

Zo volgt Graziano Pellé het spoor van Koeman naar Southampton, vervolgt Daryl Janmaat zijn loopbaan bij Newcastle United en speelt Bruno Martins Indi komend seizoen bij FC Porto. Daarnaast wordt er nog stevig getrokken aan Stefan de Vrij en Jordy Clasie.

Helikopter

Oud-international Khalid Boulahrouz is de eerste zomeraankoop van de Rotterdammers, doelman Warner Hahn werd al eerder vastgelegd. Samen met de nieuwe trainer Fred Rutten en enkele jeugdspelers stapten zij vandaag uit de helikopter tijdens de Open Dag. Zij vormen vooralsnog het nieuwe gezicht van Feyenood.

Niet bepaald een vette vangst, zullen sommige supporters gedacht hebben. Maar de tijden dat er vier à vijf directe versterkingen op het veld stapten liggen ver achter de club.

Geen paniek in De Kuip

Maar algemeen directeur Eric Gudde is daar vooralsnog tevreden over. Geen paniek in De Kuip. Want hoewel Feyenoord vele miljoenen heeft binnengehaald met de gedane transfers, in Rotterdam-Zuid wordt er niet meer zomaar met geld gesmeten.

"Iedereen zit gelijk aan aankopen te denken, maar ik zou het wat breder willen trekken. Ik vind het allerbelangrijkste dat we door gaan met waar Feyenoord de afgelopen jaren groot in is geworden. Met het doorontwikkelen van de jeugdspelers. Dat blijven we doen", aldus Gudde.

Omdat de club nog wat oude schulden moet aflossen mag trainer Rutte slechts rond de 25 procent van de transferinkomsten herinvesteren. "Daar zullen we heel creatief mee moeten zijn. De strategie van de club is om niet overhaast te handelen. Daar krijg je op termijn misschien spijt van. Als je iets doet dan moet je daar voor de volle honderd procent achter staan, anders moet je het niet doen."

Wachten op nieuwe spits

Een nieuwe spits is iets waar Feyenoord wel graag haast mee wil maken, maar zo makkelijk gaat dat nog niet. Bas Dost lijkt de voornaamste kandidaat, maar de onderhandelingen gaan moeizaam.

"Liever vandaag dan morgen", zegt Rutte, maar Gudde houdt een slag om de arm. "Uiteraard hebben we de lijstjes klaar. Tegelijkertijd weet iedereen dat we midden juli de hoofdprijs betalen. Soms moet je wel eens wachten terwijl je eigenlijk liever de oplossing morgen binnen wil hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl