McIlroy zegeviert op Brits Open

Rory McIlroy heeft het Brits Open op zijn naam geschreven. De Noord-Ier sloeg op de slotdag met succes een aanval van Sergio Garcia en Rickie Fowler af.

De 25-jarige McIlroy nam donderdag de leiding en bouwde die de volgende twee dagen uit tot een voorsprong van zes slagen. Op de slotdag zette hij echter met twee bogeys op de front nine de deur ongewild op een kier en Garcia plaatste zijn voet ertussen.

De Spanjaard, die in zijn loopbaan veel triomfen vierde maar nooit een major won, maakte drie birdies op de front nine en zelfs een eagle op de tiende hole. Daarmee was de achterstand plots teruggebracht tot twee slagen.

Bunker

Op de vijftiende hole sloeg Garcia de bal in de bunker, wat hem een slag kostte. En daarmee stokte de Spaanse opmars en verdween de spanning uit het toernooi op de Royal Liverpool-baan.

McIlroy speelde de back nine solide en eindigde dankzij een ronde van 71 (-1) op een totaalscore van 199 (-17). Door enkele knappe birdies kwam de Amerikaan Rickie Fowler nog naast Garcia op de gedeelde tweede plaats. Beiden moesten uiteindelijk twee slagen op de winnaar toegeven.

McIlroy boekte in Hoylake zijn derde majorzege. In 2011 schreef hij het US Open op zijn naam en een jaar later was hij de beste in het PGA Championship

Matig slot Woods

Titelverdediger Phil Mickelson maakte het toernooi af met een degelijke ronde van 68 slagen, waardoor de Amerikaan naar de 23ste plaats klom. Zijn landgenoot Tiger Woods sloot matig af met 75 slagen en hield slechts drie spelers onder zich. De Nederlandse inbreng kwam van Joost Luiten, maar hij haalde op vrijdag de cut niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl