NOS WielrennenAangepast

De Kort: dit was heel extreem

"Het was een gekkenhuis", omschrijft Koen de Kort de door hevige regenval geteisterde laatste kilometers van de vijftiende etappe, die op een kletsnat wegdek moest worden afgewerkt. "Het was zo ontzettend glad. Mijn achterwiel is zeker drie keer weggegleden, Het was net als op ijs fietsen."

Dat het in de slotfase misging met de Giant-Shimano-trein, die sprintkanon Marcel Kittel in kansrijke positie moest zien te brengen, weet hij dan ook puur aan het weer. "Daar ben ik van overtuigd. Je moet natuurlijk onder alle omstandigheden kunnen koersen, maar ik vond dit wel heel extreem. En elke vijfhonderd meter was er een rotonde en dan kun je sowieso niet goed bij elkaar blijven, normaal ons sterke punt."

Giant had van tevoren al aangekondigd niet als enige ploeg een eventuele achtervolging te willen leiden en zo gebeurde het ook. "Ik denk dat Katoesja misschien nog iets meer had kunnen doen, maar Lotto heeft zeker ook z'n verantwoordelijkheid gepakt."

"Uiteindelijk moet je toch met z'n allen bij elkaar blijven. Of je de vluchters vroeg of laat terugpakt, maakt dan niet uit. De lead-out wordt er niet anders op. Die hadden we gewoon goed moeten doen", kijkt De Kort terug op de gemiste kans om Kittel aan een vierde ritzege deze Tour te helpen. De zege in Nîmes ging naar de Noor Alexander Kristoff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl