Kristoff boekt tweede etappezege

De Noor Alexander Kristoff heeft in de vijftiende etappe van de Tour de France zijn tweede ritzege geboekt. De renner van Katjoesja achterhaalde met de andere sprinters in de laatste meters vroege vluchter Jack Bauer, die met Martin Elmiger de hele dag op kop had gereden.

Vincenzo Nibali bleef na de rit van Tallard naar Nîmes over 222 kilometer vanzelfsprekend in het bezit van de gele trui. In de top van het algemeen klassement vonden geen verschuivingen plaats.

Geen obstakels

Het nog 171 renners tellende peloton begon kort na het middaguur in Tallard aan de vijftiende etappe in de Tour. De 222 kilometer lange rit was er een zonder obstakels op papier, maar wel met de dreiging van waaiervorming rond de Rhône-vallei.

Bauer en Elmiger sprongen bij de start weg en de klassementsrenners hadden er vrede mee. Dat gold echter niet voor de sprintersploegen, die in actie kwamen toen de marge richting negen minuten opliep.

Met Giant (met Marcel Kittel als sprinttroef), Katjoesja (Alexander Kristoff) en Lotto (André Greipel) aan het stuur van het peloton werd de marge van het duo beheersbaar gehouden. Bij het eerste het beste waaiertje moest bergtruidrager Joaquim Rodriguez het peloton al laten gaan.

Waaiers blijven uit

Vooraf was storm aangekondigd rond Cavaillon - 65 kilometer voor de meet - en enkele ploegen anticipeerden daarop met versnellingen in de hoop het pak in waaiers uiteen te trekken. Toen de storm niet meer bleek te zijn dan een flinke regenbui, daalde het tempo weer in de voorste gelederen.

Elmiger en Bauer bleven daardoor langer op kop rijden en werd het ineens heel spannend. Pas op vijftig meter van de streep, na een vlucht van 219 kilometer, werd het koppel door de karavaan ingelopen.

Van het voortrazende peloton bleek Kristoff de snelste. De Noor, eerder ook al winnaar van de twaalfde etappe, bleef Heinrich Haussler en Peter Sagan voor. Bauer werd nog tiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl