NOS NieuwsAangepast

VS blijft achter Israël staan

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft in een interview met FOX News de steun van de VS uitgesproken voor Israël. Hij vindt dat het land het recht heeft zichzelf te verdedigen tegen raketten die vanuit Gaza worden afgevuurd en aanvallen die worden ingezet via tunnels.

In het vraaggesprek riep Kerry verder Hamas op een wapenstilstand te overwegen. Hij zei dat Hamas zich nu van zijn redelijke kant moet laten zien en dat de organisatie levens kan redden door in te stemmen met een staakt-het-vuren.

In een ander interview, met CNN, vertelde Kerry dat president Obama hem zal vragen om naar het Midden-Oosten te gaan. Kerry moet helpen om een staakt-het-vuren tot stand te brengen.

President Obama zei vrijdag dat hij met de Israëlische premier Netanyahu over de situatie in Gaza had gesproken. Ook hij heeft benadrukt dat de Verenigde Staten vinden dat Israël zichzelf mag verdedigen, maar Obama heeft ook zijn bezorgdheid uitgesproken over mogelijke uitbreiding van het conflict.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl