NOS SportAangepast

Braziliaansen winnen in Den Haag

De Braziliaanse beachvolleybalsters Fernanda Alves en Taiana Lima hebben het grandslamtoernooi in Den Haag op hun naam geschreven. Het als elfde geplaatste koppel was in de eindstrijd in drie sets te sterk voor de Duitse combinatie Katrin Holtwick en Ilka Semmler: 21-16, 16-21, 15-12.

In de derde en beslissende set ging het tot 8-8 gelijk op, maar daarna sloegen de Braziliaanse vrouwen een gat. Zij rondden hun eindspurt na 55 minuten af met een geplaatste bal op de buitenkant van de lijn. Alves en Lima, die nooit eerder een grandslamtoernooi wonnen en pas hun tweede World Tour-evenement samen speelden, konden hun geluk niet op en vlogen elkaar in de armen.

Alves en Lima ontvangen voor hun overwinning $72.000, de Duitse vrouwen moeten het stellen met $50.000. "We hebben deze week negen wedstrijden gespeeld, dus we zijn moe en tegelijkertijd erg blij. Morgen ga ik de hele dag slapen", aldus Alves na afloop.

Brons

Maria Antonelli en Juliana Felisberta, eveneens uit Brazilië, hadden eerder op de dag brons gewonnen door Kristyna Kolocova en Marketa Slukova uit Tsjechië te kloppen: 21-13, 21-14.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl