NOS SportAangepast

Geen succes Verwijlen, titel Robeiri

Degenschermer Bas Verwijlen is op de WK in het Russische Kazan uitgeschakeld in de vierde ronde. De Zwitser Max Heinzer was net te sterk en hield de Ossenaar met 15-13 uit de achtste finales.

De 30-jarige Verwijlen, die in 2011 zijn beste jaar kende met WK- en EK-zilver, had in de ochtend overtuigend afgerekend met de Egyptenaar Ayman Fayez (15-7).

Tegen Heinzer, de nummer zeven op de wereldranglijst, kwam de Brabander met 2-0 voor, maar na de tweede periode stond het 5-5. Verwijlen, mondiaal op de 22ste plaats terug te vinden, leidde vervolgens nog met 6-5, 7-6 en 8-7. De Zwitser kwam echter telkens langszij en drukte even later door. Verwijlen kwam nog tot op één treffer, maar kreeg het gat niet meer gedicht.

"Ziek van"

"Ik ben er ziek van", liet Verwijlen, die vanwege de vliegramp in Oekraïne met een rouwband om schermde, via zijn website weten. "Ik heb de hele partij het gevoel had dat er meer in zat. Ik heb eigenlijk alleen maar goed uitgelokte treffers gemaakt, terwijl mijn tegenstander niet mag klagen over meerdere situaties waarin hij heel goed wegkwam met lucky treffers."

Tristan Tulen en Tom Bontes waren al in de voorrondes gesneuveld. Het Nederlandse drietal komt volgende week nog uit in de landenwedstrijd.

Titel naar Robeiri

De wereldtitel kwam uiteindelijk terecht bij Ulrich Robeiri. De 31-jarige Fransman pakte in Kazan zijn eerste individuele WK-goud op degen door een 15-12 zege op de Zuid-Koreaan Park Kyoung-doo.

Robeiri had met Frankrijk al olympisch goud (2008) en zes wereldtitels gepakt, maar solo was de oogst beperkt gebleven tot een bronzen WK-medaille in 2003. Hij onttroonde de Est Nikolai Novosjolova, die de laatste 32 niet haalde.

Bij de vrouwen pakte de 23-jarige Italiaanse Rossella Fiamingo de hoofdprijs door Britta Heidemann te verrassen: 15-11. De acht jaar oudere Duitse won al drie olympische medailles, waaronder goud in 2008, en haalde bij WK's tien keer het podium, met de titel in 2007 als hoogtepunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl