NOS VoetbalAangepast

Trainer Mido wint Egyptische beker

Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, heeft zijn eerste prijs als hoofdtrainer te pakken. Met Al-Zamalek klopte de oud-Ajacied zaterdag Smouha SC in de nationale bekerfinale: 1-0.

De 31-jarige Mido, die als voetballer bij onder meer bij Ajax, Olympique Marseille, Tottenham Hotspur en AS Roma regelmatig in de clinch lag met trainers, hing in 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen. In januari werd hij aangesteld als hoofdtrainer bij Al-Zamalek, de club waar hij zijn carrière ooit begon.

Ondanks de bekertriomf, de 23ste in de clubgeschiedenis en de tweede op rij, is Mido niet zeker van een langer verblijf als coach bij de Egyptische topclub. Zijn positie staat ter discussie vanwege de zwakke resultaten in de competitie en de Afrikaanse Champions League. Al-Zamalek wacht al tien jaar op een nieuwe landstitel. Met Mido aan het roer werd de club slechts derde.

De bekerfinale werd overigens gespeeld achter gesloten deuren. De situatie in het Egyptische voetbal is nog altijd gespannen na de voetbalrellen in 2012 in Port Said die aan 79 mensen het leven kostte. In juli werd de competitie voor het eerst in drie jaar voltooid. Al Ahly pakte voor de 37ste keer landstitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl