NOS WielrennenAangepast

Nibali: wellicht Giro én Tour in 2015

Vincenzo Nibali denkt er serieus over na om volgend seizoen zowel de Giro d'Italia als de Tour de France te rijden. De koploper in het algemeen klassement van de Tour denkt dat hij fysiek in staat is om in 2015 beide grote rondes te rijden. Dat zei hij tegenover Gazzetta dello Sport.

"Ik heb het al eens gedaan toen ik nog jong was. Nu ben ik fysiek meer volwassen. Volgend jaar zou ik ze misschien allebei op hoog niveau kunnen rijden", aldus Nibali, die beide evenementen in 2008 ook combineerde. Destijds werd hij tiende in de Giro en negentiende in de Tour.

"We zullen er goed over moeten spreken", aldus Nibali, in 2010 winnaar van de Vuelta. "Maar eerst moet ik dit seizoen goed afsluiten. Pas dan kunnen we praten over het programma voor 2015. Maar ik sluit de combinatie Tour en Giro niet uit."

Vorig jaar zette de 29-jarige Nibali zijn zinnen op de Giro, dit jaar was dat precies andersom. De Italiaan won vorig jaar de ronde in eigen land, maar ging niet van start in de Tour. De laatste renner die beide grote rondes na elkaar won, was zijn landgenoot Marco Pantani in 1998.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl