NOS SportAangepast

Karlovic en Tomic in finale Bogotá

De eindstrijd van het ATP-toernooi in Bogotá gaat tussen titelverdediger Ivo Karlovic en Bernard Tomic. De als tweede ingeschaalde Karlovic won met 6-4, 3-6, 6-4 van de Tsjech Radek Stepánek (4), terwijl de ongeplaatste Tomic via drie tiebreaks Victor Estrella (8) klopte: 7-6 (2), 6-7 (5), 7-6 (5).

De 35-jarige Karlovic, die 22 aces sloeg, besliste het duel met Stepánek door een break op love in de laatste game. Hij aast in de herfst van zijn carrière op zijn zesde ATP- titel. Vorig jaar veroverde hij, na vijf jaar wachten, in Colombia zijn vijfde eindzege.

Karlovic is op het ATP-toernooi van Bogotá, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond, nog ongeslagen.

2 uur en 46 minuten

Tomic haalde dankzij een zwaarbevochten zege op Estrella zijn tweede ATP-finale van dit jaar. De 21-jarige Australiër, twaalf jaar jonger dan zijn opponent uit de Dominicaanse Republiek, greep in januari naast de titel in Sydney. Vorig jaar pakte hij in zijn eigen hoofdstad zijn enige hoofdprijs.

De nummer 124 van de wereld, ver weggezakt op de wereldranglijst, noteerde 21 aces en had 2 uur en 46 nodig om een plaats in de eindstrijd veilig te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl