NOS NieuwsAangepast

Cameron wil harde lijn naar Moskou

Als Rusland niet mee wil werken aan het onderzoek naar de vliegtuigramp in Oekraïne, moet Europa zijn beleid richting Rusland drastisch wijzigen. Volgens de Britse premier Cameron moet het Westen een sterk signaal afgeven richting Moskou, bijvoorbeeld door strenge economische sancties op te leggen.

In een ingezonden stuk in The Sunday Times haalt Cameron hard uit richting Rusland. Hij geeft Moskou indirect de schuld van de vliegtuigramp.

"Als de separatisten verantwoordelijk zijn, moeten we duidelijk zijn over wat dat betekent", schrijft Cameron. "De ramp is in dat geval een direct gevolg van het feit dat Rusland een soevereine staat destabiliseert, territoriale integriteit schendt en boevenmilities steunt, opleidt en bewapent."

Geen militair ingrijpen

Cameron benadrukt dat Groot-Brittannië niet van plan is om militair in te grijpen. Wel doet hij een oproep aan andere Europese leiders om hard te zijn richting Rusland.

"We moeten verontwaardiging omzetten in actie", schrijft Cameron. "We moeten niet bang zijn om op te staan voor de waarden die we kennen in Europa."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl