NOS SportAangepast

Oranje niet in finale Honkbalweek

De Nederlandse honkballers hebben zich niet voor de finale van de Haarlemse Honkbalweek weten te plaatsen. De drievoudig winnaar (2004, 2006, 2010) verloor in de halve eindstrijd in tien innings met 2-1 van Japan, dat de HHW ook drie keer won (1978, 1994, 1992).

Japan, dat vrijdag in het laatste groepsduel met 3-2 had verloren van Oranje, kwam in de tweede slagbeurt op voorsprong, maar zag in de derde het Nederlandse team langszij komen. In het vervolg van de reguliere negen innings hielden de ploegen elkaar in balans, zodat een verlenging volgde.

In de tiende inning kreeg Oranje kansen op winst met Bas de Jong, Bryan Engelhardt en Michael Duursma op de honken, maar werd het winnende punt niet geforceerd. Japan kreeg in de daaropvolgende slagbeurt ook alle honken bezet en sloeg wel toe. Eigoro Mogi scoorde op een honkslag van Takuya Sato.

Japan ontmoet zondag in de finale het team van de Verenigde Staten, dat dankzij een 4-1 zege op Taiwan voor de vijfde keer de eindstrijd in Haarlem haalde. Bij de vorige vier gelegenheden wonnen de Amerikanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl