NOS SportAangepast

Nummerdor op tweesprong

Beachvolleyballer Reinder Nummerdor staat op een tweesprong. Hij wil zijn loopbaan dolgraag bekronen met een gouden olympische medaille, maar beseft tegelijkertijd dat dat met zijn huidige partner - de jonge en onervaren Steven van de Velde - hoogstwaarschijnlijk te hoog gegrepen is.

Mogelijk zet Nummerdor al na de WK van volgend jaar een punt achter zijn loopbaan als hij geen geschikte opvolger voor Van de Velde vindt. "Een gouden medaille zou mijn carrière af kunnen maken, maar mijn carrière is op dit moment heel onzeker", aldus Nummerdor.

"De Spelen van 2016 zijn dichtbij, maar je hebt ook te maken met kwalificatie-eisen. Zolang ik met Steven blijf spelen, wordt het lastig. Het komt voor hem eigenlijk te vroeg. Met twee sterke Nederlandse teams boven ons wordt het echt vechten. Als ik een geschikte nieuwe partner kan vinden, wil ik er alles voor opgeven. "

Uitschakeling

In Scheveningen stelde het duo deze week teleur op het grandslamtoernooi. "Het deed me heel erg pijn dat we de poule niet hebben overleefd. Dat heeft er behoorlijk ingehakt. We hadden in eigen land graag laten zien wat we kunnen", aldus de 37-jarige Nummerdor, die volgend jaar sowieso nog actief zal zijn op de WK.

"Ik ga nog voor de Spelen, maar als het niet haalbaar is, stop ik na de WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl