NOS SportAangepast

Ferrer zet Zverev terug op aarde

In de halve finales van het toernooi in Hamburg heeft David Ferrer Alexander Zverev wakker geschud uit zijn droom. De als eerste geplaatste Spanjaard, die gisteren tegen landgenoot Pablo Andujar slechts twee games afstond, won met 6-0, 6-1 van de 17-jarige Duitser.

Zverev,de nummer 285 van de wereld die op een wildcard werd toegelaten, had tegen Robin Haase, Michail Joezjny (5),Santiago Giraldo (11) en Tobias Kamke geïmponeerd,maar werd in een slechts 55 minuten durend duel overklast door Ferrer (ATP-7).

De sensatie van het toernooi won voor deze week nog nooit een wedstrijd op ATP-niveau, maar deed afgelopen dagen iedereen versteld staan. De tiener, begin dit jaar winnaar van de Australian Open voor junioren, deklasseerde begin deze week ook de beste Nederlander, Robin Haase.

Stich

Ook een andere Duitser, Philipp Kohlschreiber, slaagde er niet in de eindstrijd te halen. De Argentijn Leonardo Mayer versloeg Kohlschreiber met 7-5 en 6-4 en zorgde er voor dat Michael Stich de laatste Duitse winnaar blijft in Hamburg. De huidige toernooidirecteur won in 1993.

Voor Mayer, die in vijf wedstrijden nog geen set hoefde af te staan, wordt het de tweede ATP-finale: in februari was hij in het Chileense Vina del Mar verliezend finalist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl