Ajax klopt Sociedad en Achilles

Ajax heeft in Hardenberg een oefenwedstrijd tegen Real Sociedad met 3-1 gewonnen. Voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason opende na tien minuten de score voor zijn nieuwe Spaanse werkgever. Dankzij treffers van Arkadiusz Milik, Sociedad-verdediger Inigo Martinez (eigen doel) en Anwar El-Ghazi ging de winst toch naar de Amsterdammers.

In de ochtenduren had Ajax ook al in De Lutte geoefend tegen eerstedivisieclub Achilles '29. In dat met 2-1 gewonnen duel scoorden Lesly de Sa en Tobias Sana voor de landskampioen. Thijs Hendriks maakte het doelpunt van Achilles.

Trainer Frank de Boer stuurde twee keer een andere basis het veld in en verving na 75 minuten, op de doelman na, de complete ploeg door in beide gevallen dezelfde tien spelers.

Afspraken

"We hebben aardig wat kansen afgedwongen", klonk De Boer niet ontevreden na de confrontatie met de Spaanse ploeg. "Maar belangrijker dan de uitslag vind ik het naleven van de afspraken in het veld. Sommige zaken gingen heel goed, andere minder."

De hitte had wel flinke invloed gehad op het spel in Hardenberg, merkte de coach op. "Na 65 minuten zag je dat de pijp toch aardig leeg begon te raken. Het was nog een stuk warmer dan in De Lutte, want hier stond echt geen zuchtje wind op het veld."

Feyenoord treft Fortuna toch

Feyenoord heeft toch een oefenwedstrijd kunnen spelen tegen Fortuna Sittard. Op het eigen amateurcomplex Varkenoord won de Rotterdamse ploeg achter gesloten deuren met 1-0 van de Limburgers. Elvis Manu maakte het doelpunt.

Het duel zou aanvankelijk in Susteren worden gespeeld. De plaatselijke burgemeester verbood donderdag die wedstrijd echter vanwege verhoogde veiligheidsrisico's.