NOS SportAangepast

McIlroy loopt opnieuw verder uit

Rory McIlroy begint zondag als enige koploper aan de laatste ronde van het Brits Open. De Noord-Ier ging in 68 slagen rond en met 200 (-16) heeft hij een voorsprong van zes slagen op de Amerikaan Rickie Fowler.

De 25-jarige McIlroy, die de dag met een voordelige marge van vier slagen op Dustin Johnson was begonnen, behield de leiding niet zonder slag of stoot. De eerste aanval kwam van Johnson, die zijn achterstand na de eerste hole had gehalveerd, maar met drie bogeys in het vervolg van de frontnine weer terrein prijsgaf.

De aanval van de even oude Fowler had meer om het lijf. De Amerikaan kwam na zeven birdies en een bogey langszij op de twaalfde hole, waar McIlroys voorsprong van zes slagen geheel was verdampt. Fowler, die dit jaar vijfde werd op de Masters en tweede op het US Open, kon zijn aanval op de laatste zes holes echter geen vervolg geven, getuige zijn drie bogeys en slechts één birdie.

Op rozen

McIlroy zag Fowler terugvallen, terwijl hij zelf geen fouten maakte. Met eagles op de zestiende en achttiende hole nam hij in Hoylake alvast een voorschot op zijn derde major-titel. Zeker is die echter allerminst. McIlroy leidde in 2011 op de Masters na drie dagen, maar stortte op de slotdag volledig in (80) en eindigde uiteindelijk als vijftiende.

Sergio García, die net als Fowler nimmer een major won, en Johnson staan op zeven slagen van McIlroy.

Tiger Woods, die vrijdag maar ternauwernood de cut had gehaald, kon zich niet verbeteren op de baan waar hij in 2006 voor de derde keer The Open won. De Amerikaan was weliswaar goed voor vijf birdies, maar die werden tenietgedaan door een enkele, een dubbele én een triple bogey. Met 219 slagen staat Woods gedeeld 58ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl