NOS NieuwsAangepast

193 Nederlandse doden Oekraïne

Het Nederlandse dodental van de vliegramp in Oekraïne is opgelopen tot 193. Drie van de vier passagiers van wie de nationaliteit nog niet was vastgesteld, zijn Nederlanders. Dat heeft Malaysia Airlines bevestigd.

Bij het onderzoek naar de nationaliteit van de laatste vier passagiers ontstond verwarring, omdat twee van hen een dubbel paspoort hadden. Een passagier had zowel een Nederlands als een Amerikaans paspoort; de ander was Brit en Zuid-Afrikaan. Malaysia Airlines heeft hen als respectievelijk Nederlander en Brit in de lijst met slachtoffers opgenomen.

Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen in totaal 298 mensen om het leven. Na Nederland hebben Maleisië (43) en Australië (27) de meeste doden te betreuren. De overige slachtoffers komen uit Indonesië (12), Groot-Brittannië (10), België (4), Duitsland (4), de Filipijnen (3), Canada (1) en Nieuw-Zeeland (1).

Tenerife

Het ongeluk met de Boeing 777 van Malaysia Airlines is een van de vliegrampen met het grootste aantal Nederlands slachtoffers. Alleen bij de vliegramp op Tenerife in 1977 kwamen meer Nederlanders om het leven (238).

Bij de crash van een toestel van Afriqiyah Airways in Libië in 2010 vonden 103 mensen de dood, onder wie 70 Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl