NOS SportAangepast

McIlroy verstevigt koppositie

Rory McIlroy heeft het Brits Open naar zijn hand gezet. De Noord-Ierse golfer nam na een ronde van 66 slagen, 6 onder par, riant de leiding in de vooraanstaande major. Hij heeft na twee ronden vier slagen voorsprong op de eerste achtervolger, de Amerikaan Dustin Johnson.

McIlroy opende zijn rondgang langs de 18 holes op de Royal Liverpool in Hoylake met een bogey, maar hij herpakte zich met zeven birdies, waarvan twee op de laatste holes.

"Mijn start was niet best met die bogey op de eerste hole, maar ik heb me niet van de wijs laten brengen. Mijn strijdplan stond vast en daar heb ik me aan gehouden. Ik speel goed en heb momenteel veel zelfvertrouwen", zei de tweevoudig majorwinnaar.

Titelverdediger

De Amerikaanse titelverdediger Phil Mickelson moest vol aan de bak om de cut te halen en redde dat uiteindelijk met een ronde van 70 slagen. Goed voor een plek bij de eerste 30, maar wel op 12 slagen van McIlroy.

Ook Tiger Woods zit nog in het toernooi, maar hij kwam ternauwernood boven de streep. De Amerikaanse 14-voudig majorwinnaar, die door een rugoperatie lang uit de roulatie was, leverde een kaart in met 77 slagen (+5) en dat was precies genoeg om uitschakeling te voorkomen.

US Open-winnaar Martin Kaymer staat halverwege op +1. Masters-winnaar Bubba Watson miste op twee slagen de cut. Voor Joost Luiten zit het toernooi er al op. De enige Nederlander in het deelnemersveld haalde na twee slechte rondes niet de cut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl