NOS VoetbalAangepast

Feyenoord kijkt uit naar Besiktas

Feyenoord-trainer Fred Rutten is niet ontevreden met de loting van de derde voorronde van de Champions League, waarbij de Rotterdammers gekoppeld zijn aan het Turkse Besiktas. "Een mooie tegenstander. We kunnen Besiktas twee keer bekijken en gaan ons goed op deze ploeg voorbereiden'', aldus Rutten.

De Rotterdamse club ontliep bij de loting sterke tegenstanders als Zenit Sint-Petersburg en Lille. Maar dat maakt Rutten niet uit. "Ik had geen voorkeur voor een club. We moeten sowieso voor de winst gaan. We willen graag op het Europese podium acteren. De club is daar aan toe.''

Ook middenvelder Lex Immers kijkt uit naar het duel met de Turken, waarvan de eerste wedstrijd op 29 of 30 juli wordt gespeeld: "Het is alleen maar fantastisch voor Feyenoord om tegen zo'n mooie club te spelen als Besiktas. Ik denk dat er absoluut kansen liggen."

"Dost is ideale Feyenoord-spits"

Om de kans op doorkomen te vergroten, kan Feyenoord na het vertrek van Graziano Pellè naar Southampton nog wel een goede spits gebruiken. Als het aan Rutten ligt, wordt dat Bas Dost van VfL Wolfsburg: "Was mij betreft wel. Het is een ideale spits voor Feyenoord."

Met het vertrek van Pellè, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat wordt in Rotterdam gevreesd voor een minder seizoen. Maar Rutten ziet dat anders: "Het onmogelijke mogelijk maken, dat is ook een uitdaging. In het voetbal is alles mogelijk, dat heb je de afgelopen periode wel gezien. Het begon met het Songfestival, dat werd helemaal niks. En toen het Nederlands elftal: dat werd helemaal niks. En nu Feyenoord. Waarom wij ook niet?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl