NOS SportAangepast

Tweede zege waterpolosters op EK

De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun tweede wedstrijd op de EK in Boedapest gewonnen. Groot-Brittannië, dat op de Olympische Spelen van 2012 en de WK van 2013 al zijn duels verloor, werd na een moeizame eerste helft uiteindelijk met ruime cijfers verslagen: 11-5.

Oranje kwam dankzij Dagmar Genee en Nomi Stomphorst snel op 2-0, maar verzuimde vervolgens door te drukken. Veel onnodig balverlies en slordig schieten (in de eerste twee perioden waren drie van de 13 schoten raak) zorgden ervoor dat de Britsen lang in het spoor bleven.

Pas nadat Groot-Brittannië vroeg in de derde periode op 4-4 was gekomen, ging het iets beter lopen bij Oranje. De ploeg van bondscoach Arno Havenga liep uit naar 7-4, waarna de zege niet meer in gevaar kwam.

Nederland won woensdag al met 12-11 van Hongarije. Zondag staat het duel met Griekenland op het programma. De poulewinnaar bereikt rechtstreeks de halve finales, de nummers twee en drie gaan door naar de kwartfinales. Oranje is al zeker van een vervolg, al is het nog de vraag in welke ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl