NOS VoetbalAangepast

Feyenoord gekoppeld aan Besiktas

Bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League is Feyenoord gekoppeld aan Besiktas. De Rotterdammers spelen op 29 of 30 juli eerst thuis. Een week later volgt de return in Istanbul.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs, waarin de clubs een ticket voor de groepsfase kunnen bemachtigen.

"Besiktas is een aantrekkelijke tegenstander voor ons", reageerde technisch directeur Martin van Geel via twitter. "We zien mogelijkheden."

Derde in de Superlig

Besiktas eindigde vorig seizoen als derde in de Turkse competitie achter kampioen Fenerbahçe en Galatasaray, maar mocht toch meedoen aan de Champions League-loting omdat Fenerbahçe geschorst is vanwege een omkoopschandaal.

De club speelde nooit eerder in de Europacup tegen Feyenoord, maar trof in het verre verleden wel twee keer Ajax (1966 en 1993) en één keer PSV (1991). Buiten de 1-1 in Istanbul tegen PSV verloor Besiktas alle duels met de Nederlandse tegenstanders.

Bekende gezichten bij Besiktas zijn oud-PSV'er Atiba Hutchinson uit Canada en de Senegalese spits Demba Ba, die net is overgenomen van Chelsea.

De wieg van de 21-jarige Oguzhan Özyakup stond in Zaandam. Via de AZ-jeugd kwam de middenvelder in 2008 bij Arsenal terecht. In 2011 debuteerde hij in het eerste van Arsenal, dat hem desalniettemin in 2012 verkocht aan Besiktas. Özayakup kwam uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland, maar koos in 2012 voor het Turkse elftal. Hij heeft inmiddels vier interlands op zijn naam staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl