PvdA-senator omgekomen bij crash

Willem Witteveen (1952 - 2014)»
Willem Witteveen (1952 - 2014) PvdA

Eerste Kamerlid Willem Witteveen (PvdA) is met zijn vrouw en dochter omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne, meldt de Eerste Kamer. Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Senaat meldt diep ontsteld te zijn door het bericht.

Alleen Witteveen's zoon was in Nederland gebleven.

Witteveen (62) trad vorig jaar aan als lid van de Eerste Kamer. Van 1999 tot 2007 maakte hij ook al deel uit van de Senaat. Vanaf 1990 was hij als hoogleraar rechtsgeleerdheid verbonden aan de Universiteit Tilburg.

Verslagenheid

De Partij van de Arbeid reageert "met grote verslagenheid" op het bericht. "Willem heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan de inhoudelijke en politieke koers van de partij", zegt partijleider Diederik Samsom. "We verliezen met hem een bijzonder gedreven en deskundig politicus en bovenal een van onze vriendelijkste collega's. Mijn gedachten zijn bij zijn naasten en familie."

Partijvoorzitter Hans Spekman: "Willem is van grote waarde voor onze partij geweest, stond nog zo vol in het leven. Dit verlies is immens."

Deel deze pagina

Audio

  • Samsom: persoonlijk drama binnen enorme tragedie De vliegramp raakt ook de politiek. Een van de slachtoffers, die in het vliegtuig zat, was PvdA-senator Willem Witteveen. Hij... reisde samen met vrouw en dochter. Een gesprek met PvdA-leider Diederik Samsom..

Video

Rutte: bijna alle Nederlanders direct of indirect getroffen

Premier Rutte heeft inmiddels contact gehad met veel mensen die direct of indirect zijn getroffen door de (hoogst waarschijnlijk)... neergehaalde vlucht MH17. Hij belooft nogmaals dat hij de daders voor het gerecht zal slepen als blijkt dat het inderdaad om een aanslag gaat.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 423 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1813 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld

Meer video en audio