Aandeel Malaysia Airlines omlaag

De koers van het aandeel Malaysia Airlines is na de ramp van gisteren fors gedaald. Op de beurs in Kuala Lumpur staat het aandeel op een verlies van ruim 11 procent.

Het is de tweede ramp met een toestel van Malaysia Airlines in korte tijd. In maart verdween vlucht MH370. Dat toestel is nog steeds niet teruggevonden. Het aandeel staat nu 35 procent lager dan aan het begin van het jaar.

Financiële problemen

Een Maleisische luchtvaartanalist speculeert al over een mogelijk einde voor Malaysia Airlines. "Ik kan me niet voorstellen dat het bedrijf dit te boven komt", zegt Mohshin Aziz. "Het is heel moeilijk om tegen een negatief imago te vechten."

Na de verdwijning van vlucht MH370 wilden vooral Chinezen niet meer met de maatschappij vliegen. Er zaten 152 Chinezen op de vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Al voor de twee rampen had het bedrijf, dat in handen is van de Maleisische overheid, financiële problemen. Het leed jarenlang verlies en moest herhaaldelijk reorganiseren. De maatschappij ondervindt ook veel concurrentie van Maleisische prijsvechters als Air Asia en Malindo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl