NOS NieuwsAangepast

Andere maatschappijen vlogen om

Meerdere vliegtuigmaatschappijen vliegen al enkele maanden niet meer over het oosten van Oekraïne. Het Australische Qantas Airways is een van die maatschappijen.

Qantas Airways heeft de route van Londen naar Dubai enkele maanden geleden iets naar het zuiden aangepast. Een woordvoerder wilde niet kwijt of de koerswijziging iets te maken heeft met de gevechten tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten.

Toenemende onrust

Een woordvoerder van Asiana Airlines, een Zuid-Koreaanse maatschappij, zegt dat er sinds maart niet meer over het oosten van Oekraïne wordt gevlogen vanwege de onrust.

Een andere grote Zuid-Koreaanse vliegtuigmaatschappij, Korean Air, doet dat ook niet meer.

Luchtvaartautoriteiten

Malaysia Airlines liet gisteravond weten dat de genomen route veilig werd geacht door verschillende organisaties,waaronder de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA.

Op websites als Flightradar24 was op het moment van de crash te zien dat er ook commerciële toestellen van andere maatschappijen over het gebied vlogen.

Inmiddels hebben de Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten besloten om alle vluchten boven Oost-Oekraïne tot nader order te verbieden. Amerikaanse toestellen mochten al langere tijd niet boven de Krim vliegen, maar na de ramp met vlucht MH17 is daar dus nieuw gebied bijgekomen. Maatschappijen als KLM, Lufthansa en Singapore Airlines hadden zelf al laten weten dat ze uit voorzorg niet meer over het gebied willen vliegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl