NOS SportAangepast

Duits tienertalent Zverev blijft winnen

De zegetocht van Alexander Zverev op het ATP-toernooi van Hamburg duurt voort. Het Duitse tienertalent was in de derde ronde in twee sets te sterk voor de Colombiaan Santiago Giraldo: 6-4, 7-6 (6).

De 17-jarige Zverev baarde al opzien in Hamburg door in de eerste ronde Robin Haase van de baan te slaan (6-0, 6-2). In de tweede ronde was hij te sterk voor Michail Joezjny (7-5, 7-5).

Tegen Giraldo (ATP-32) pakte de Duitse nummer 285 van de wereld in de eerste set bij een 2-2 stand een break. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. In de tweede set brak Zverev de Colombiaan op 3-3, maar toen de Hamburger voor de wedstrijd mocht serveren brak Giraldo hem terug. In de tiebreak trok de Duitser vervolgens aan het langste eind.

Kamke klopt Dolgopolov

In de kwartfinale neemt Zverev het op tegen zijn landgenoot Tobias Kamke, die te sterk was voor de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov: 7-5, 2-6, 7-5.

De als derde geplaatste Spanjaard Tommy Robredo verloor in de derde ronde verrassend van de Tsjech Lukas Rosol: 5-7, 6-7 (6). De Duitser Philipp Kohlschreiber versloeg de Fransman Gilles Simon (7-5, 6-3), terwijl de als eerste geplaatste David Ferrer drie sets nodig had om de Italiaan Andreas Seppi te verslaan (6-3, 3-6, 6-3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl