NOS SportAangepast

Joost Luiten verprutst Brits Open

Joost Luiten heeft een dramatische eerste ronde gelopen op het Brits Open, het derde major van het jaar. De golfer uit Bleiswijk, die geen enkele birdie maakte, had na negen holes al zes slagen verspeeld. Met 81 slagen (+9) is Luiten 153ste (twee na laatste).

Luiten beleefde op de achtste hole zijn dieptepunt, waar zijn bal na de afslag niet bespeelbaar was. Hij moest terug naar de tee om weer af te slaan, met een dubbele bogey als gevolg. Op de backnine kwam Luiten in rustiger vaarwater terecht (zeven pars op rij). Hij verspeelde op de zeventiende en achttiende hole echter nog eens drie slagen. Daardoor is zijn rol uitgespeeld en de Bleiswijker kan deelname aan de Ryder Cup nu wel uit zijn hoofd zetten.

McIlroy foutloos, Woods traag op gang

Rory McIlroy pakte op de Royal Liverpool onmiddellijk de leiding. De Noord-Ierse viervoudig major-winnaar speelde foutloos en heeft met 66 een slag voorsprong op de Italiaan Matteo Manassero.

Tiger Woods, die na een rugoperatie eind maart pas zijn tweede toernooi speelt, begon matig op de baan, waar hij in 2006 voor de derde keer 'The Open' won. De Amerikaan maakte twee vroege bogeys met een uitstekende backnine echter goed en deelt met 69 (-3) de achttiende plaats.

Titelhouder Phil Mickelson is na een ronde met twee birdies en vier bogeys middenmoter (74, 82ste). Bubba Watson (Masters-winnaar) en Martin Kaymer (winnaar van US Open) noteerden een ronde van respectievelijk +4 en +1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl