NOS VoetbalAangepast

UEFA: geen duels in conflictgebied

De Europese voetbalbond UEFA heeft Israëlische clubs, die in de Champions League en Europa League spelen, laten weten dat ze geen thuisduels mogen spelen zolang er gevechten tussen Israël en Hamas plaatsvinden. De UEFA wil ook geen wedstrijden tussen Russische en Oekraïense clubs.

"Gezien de huidige situatie in Israël zullen clubs uit moeten wijken naar een ander stadion in een ander land", zegt de UEFA. Maccabi Tel Aviv zou aankomende dinsdag thuis aantreden tegen Santa Coloma (Andorra) in de tweede voorronde van de Champions League. Hapoel Tel Aviv en Hapoel Be'er Sheva komen uit in de kwalificaties van de Europa League en hebben nu een week de tijd om een ander stadion te vinden.

Geen Rusland - Oekraïne

De UEFA besloot ook dat Russische en Oekraïense clubs, vanwege de onrust tussen beide buurlanden, voorlopig niet tegen elkaar mogen spelen. "Die beslissing is gemaakt in het licht van de huidige politieke situatie en nadat de Russische en Oekraïense voetbalbond hun zorgen hadden uitgesproken over de veiligheid."

Het besluit van de UEFA betekent dat de Russische club Zenit Sint-Petersburg en het Oekraïense Dnjpro Dnjpropetrovsk op 18 juli elkaar niet kunnen loten voor de derde voorronde van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl