NOS NieuwsAangepast

Massaontslag bij Microsoft

Bij het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft worden tot ongeveer 18.000 mensen ontslagen. Dat heeft de baas van het bedrijf Satya Nadella in een e-mail aan het personeel geschreven.

Microsoft moet slanker worden en omschakelen van een louter op software gericht bedrijf naar een bedrijf dat online-diensten, apps en apparatuur verkoopt.

Dubbel

Het merendeel van de banen die verdwijnen gaat weg bij de in april voor 5,3 miljard euro overgenomen Finse mobieltjesmaker Nokia.

In de e-mail schrijft Nadella dat vooral functies verdwijnen die door het samengaan van Microsoft en Nokia dubbel bezet zijn. Dat zijn er ongeveer 12.500.

Ingrijpend

Het gaat om ongeveer 14 procent van het personeelsbestand en is de meest ingrijpende reorganisatie ooit bij het bedrijf. De reorganisatie komt niet onverwacht. Bij de overname van Nokia zinspeelde Microsoft al op bezuinigingen.

Bij Microsoft werken sinds de overname van Nokia 127.000 mensen. Voor de overname telde Microsoft rond de 100.000 werknemers.

De reorganisatie moet in juni 2015 zijn afgerond en zal zo'n 1,1 tot 1,6 miljard dollar (800 miljoen tot 1,2 miljard euro) kosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl