NOS NieuwsAangepast

6-jarig meisje verkracht in India

Een 6-jarig schoolmeisje is in de Zuid-Indiase stad Bangalore verkracht door twee medewerkers van een hoog aangeschreven school. Dat zegt de Indiase politie.

De verkrachting was op 2 juli, maar haar ouders ontdekten pas dat er iets mis was toen het meisje een paar dagen geleden over buikpijn klaagde. De politie heeft de zaak in behandeling, maar heeft nog niemand gearresteerd.

Amateurisme

Honderden woedende ouders hebben inmiddels geprotesteerd bij de school. Ze hebben de poorten omgetrokken uit boosheid over de volgens hen amateuristische reactie van de school op de zaak. De directeur van de school heeft inmiddels "welgemeende excuses" gemaakt en "volledige medewerking" beloofd.

Het meisjes zou zijn verkracht door een bewaker en een gymleraar. Op de school zijn meerdere bewakers en gymleraren actief.

Zero tolerance

Het voorval is het meest recente in een reeks van verkrachtingen en aanrandingen die India in zijn greep hield. De nieuwe premier Narenda Modi heeft een 'zero tolerance'-aanpak beloofd, maar het geweld en de discriminatie tegen vrouwen lijken diepgeworteld in het land. Volgens The National Crime Records Bureau werd er in 2013 elke 21 minuten melding van een verkrachting gemaakt in India.

De controle op seksueel geweld in India is gegroeid sinds de groepsverkrachting en moord op een student in een bus in Delhi in 2012. Die zaak leidde in het land tot massale verontwaardiging. De regering werd gedwongen tot strenger straffen, in sommige gevallen zelfs de doodstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl