NOS SportAangepast

Atleet Koppelaar betrapt op doping

Atleet Rutger Koppelaar is door de atletiekunie KNAU voorlopig geschorst voor het vermeende gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. De polsstookhoogspringer is op 31 mei, bij een wedstrijd in het Duitse Soest, positief getest bij een dopingcontrole.

Om welk middel het gaat, is niet bekendgemaakt. Koppelaar mag zich, tot de uitslag van de contra-expertise binnen is, niet met atletiek bezighouden. Hij had zich geplaatst voor de EK van komende maand in Zürich, maar de kans is groot dat hij dat toernooi aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Koppelaar reageerde geschokt op zijn Facebookpagina: "Maandag ben ik gebeld door de atletiekunie met de mededeling dat de dopingcontrole van de wedstrijd op 31 mei positief was. Ik kon niet geloven wat ze vertelden, ik was verbijsterd!", schrijft de 21-jarige Koppelaar.

"Dit is een nachtmerrie"

"Nog geen paar dagen daarvoor kreeg ik een brief dat een andere dopingcontrole, die van de Gouden Spike op 14 juni in Leiden, negatief was. Ik had ook niets anders verwacht. Ik ben tegen doping en wil er niets mee te maken hebben. Dit is een nachtmerrie. Als topsporter zorg ik zeer goed voor mijn lichaam. Daarom ben ik ook behoedzaam met wat ik eet en drink. Nooit eerder ben ik positief getest. Ik sta voor een schone en eerlijke sport en zal nimmer doping geduide stoffen nemen om mijn prestaties te bevorderen."

Koppelaar geeft aan dat hij op dit moment druk bezig is om uit te zoeken op welke wijze de stof, die heeft geleid tot de positieve test, in zijn lichaam terecht is gekomen. "Ik hoop op een positieve afloop van deze zaak, zodat ik mij weer volledig kan richten op mijn sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl