NOS NieuwsAangepast

Aanval extremisten in Zuid-Tunesië

Bij een aanval van islamitische strijders op posten van het Tunesische leger in het grensgebied met Algerije zijn zeker veertien militairen gedood en twintig gewond geraakt. De aanvallers waren bewapend met raketwerpers en machinegeweren.

De aanval werd uitgevoerd in het gebied Mount Chaambi, in het zuiden van het land. Onbekend is of er onder de aanvallers slachtoffers zijn.

De Tunesische autoriteiten hebben het dodental een paar keer bijgesteld. Volgens de eerste berichten waren er vijf doden, terwijl de minister van Defensie aanvankelijk vasthield aan een lager dodental.

Mali

In het zuiden van het land heeft het Tunesische leger te maken met acties van tientallen extremisten. Voor een deel zijn die afkomstig uit Mali, waar ze zijn verdreven door Franse militairen. In het gebied zijn sinds april duizenden Tunesische militairen gelegerd.

In Tunesië begon in 2011 de Arabische Lente, met het afzetten van president Ben Ali. Het land kreeg een nieuwe grondwet en is nu een van de meest seculiere Arabische staten. Het land wordt geleid door een interim-regering om de spanning weg te nemen tussen een islamitische partij en seculiere partijen. Extremistische groeperingen worden een steeds groter probleem voor het land. Een van de extremistische groeperingen is Anshar al-Sharia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl