NOS NieuwsAangepast

iPhone-reparateurs vallen flauw

De arbeidsinspectie gaat op verzoek van vakbond FNV Bondgenoten een onderzoek instellen bij het bedrijf Pegatron Services in Breda. Volgens de bond zijn acht mensen flauwgevallen door de hitte op de werkvloer.

Bestuurder Tjeerd Bakx van FNV Bondgenoten was getipt over klachten bij het drie maanden oude bedrijf en ging op onderzoek uit. Hij sprak met werknemers die zeiden dat in korte tijd acht collega's waren flauwgevallen door de hitte.

De leiding zou hebben beloofd om de temperatuur in de werkruimte omlaag te brengen, maar dat is volgens de werknemers nog niet gebeurd. "Mensen mogen niet naar buiten om af te koelen", zegt de vakbondsbestuurder. Hij heeft pogingen ondernomen om met de directie te praten "maar tot nu toe tevergeefs".

Pegatron Services, een reparatiebedrijf van iPhones, heeft nog niet gereageerd op de kritiek van de werknemers. Het zijn allemaal uitzendkrachten die volgens Bakx te horen hebben gekregen dat ze maar beter kunnen vertrekken als ze ontevreden zijn. "Zo ga je niet met personeel om", vindt FNV Bondgenoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl