NOS VoetbalAangepast

Het WK passé, de CL lonkt alweer

Op de dag dat de kersverse wereldkampioenen gehuldigd werden in Berlijn, staat de tweede voorronde van de Champions League alweer op het programma. De Nederlandse inbreng bestaat uit zes spelers en één scheidsrechter.

Celtic met Van Dijk trapt af

Celtic, vorig jaar nog tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Champions League, trapt met Virgil van Dijk en Derk Boerrigter het Europese seizoen af op IJsland. Met name Van Dijk werd na een uitstekend seizoen in Glasgow in verband gebracht met verschillende clubs uit de Engelse Premier League. Desondanks is Van Dijk gewoon afgereisd voor de uitwedstrijd tegen KR Reykjavik.

Fred Benson staat dinsdag voor zijn debuut in de Champions League. De voormalige aanvaller van onder andere Vitesse, RKC Waalwijk en PEC Zwolle gaat met Sheriff Tiraspol uit de Moldavische regio Transnistrië dinsdag in eigen huis de strijd aan met het Montenegrijnse Sutjeska.

CL-debuut George

Ook Leroy George debuteert vanavond met FK Qarabag Agdam op Malta in het voorportaal van het miljoenenbal. De club, waar ook John van Loen werkzaam is, werd in juni voor het eerst in 21 jaar kampioen van Azerbeidzjan. Hoewel de voorronde van de Champions League een primeur is voor de club, beschikt FK Qarabag wel over de nodige ervaring in Europa. In de afgelopen vijf seizoenen haalde de club drie keer de play-offs van de Europa League. FC Twente (2009), Borussia Dortmund (2010) en Eintracht Frankfurt (2013) bleken echter een paar maten te groot.

Tegenstander FC Valetta uit Malta deed al negen keer mee aan de voorronde van de Champions League, maar kwam nooit verder dan de tweede voorronde. De club werd afgelopen seizoen onder leiding van André Paus voor de 22ste keer landskampioen. De oud-speler van FC Twente zit dinsdag niet op de bank bij Valetta. In mei tekende hij een tweejarig contract bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta, waar hij herenigd wordt met technisch directeur Ted van Leeuwen. De twee werkten eerder samen bij Vitesse.

Bulgaarse verrassing

Woensdag komen oud-Willem II'ers Virgil Misidjan en Jeroen Lumu in actie met de Bulgaarse kampioen Loedogorets Razgrad. Vorig seizoen werd Loedogorets op de drempel van de Champions League uitgeschakeld door FC Basel. De Bulgaren verrasten vervolgens in de Europa League met een plek bij de laatste zestien. In de groepsfase waren de Bulgaren zelfs twee keer te sterk voor PSV. Nu moeten ze eerst voorbij de Luxemburgse kampioen Dudelange zien te geraken.

De zevende Nederlander die de komende dagen in actie komt, is scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De arbiter is woensdag leidsman bij het duel tussen het Noorse Strømsgodset en Steaua Boekarest.

Tegenstander Feyenoord vrijdag bekend

Feyenoord komt in de derde voorronde van de Champions League in actie. Aanstaande vrijdag om 12.00 uur wordt in het Zwitserse Nyon bepaald wie de tegenstander wordt van de ploeg van trainer Fred Rutten. Feyenoord kan niet loten tegen een ploeg uit de tweede voorronde. Mogelijke tegenstanders van de Rotterdammers zijn Lille OSC (Fra), Zenit Sint-Petersburg (Rus), FC Kopenhagen (Den), Standard Luik (Bel) en Besiktas (Tur).

De heenwedstrijd van de derde voorronde vindt plaats op 29 en 30 juli, de return is een week later op 5 en 6 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl