NOS SportAangepast

Haase en Sijsling snel onderuit

Robin Haase en Igor Sijsling zijn op het ATP-toernooi in Hamburg al in de eerste ronde gestrand. Haase blameerde zich door slechts twee games te pakken tegen de 17-jarige Duitser Alexandr Zverev (0-6, 2-6). Sijsling boog voor de Slowaak Martin Klizan: 4-6, 6-3, 0-6.

De nederlaag van Haase was pijnlijk. Zverev (ATP-285) stond al heel snel op 5-0, mede door slordigheden van de Nederlander. Haase gaf de set vervolgens weg met een ontluisterende break op love. In de tweede set was een break in de zesde game genoeg voor de Duitser om de Hagenaar op de knieën te krijgen.

Sijsling (ATP-72) kon tegen Klizan (ATP-57) twee sets tegenstand bieden, maar daarna was de tank leeg. De eerste set verspeelde de Nederlander, ondanks een voorsprong van 2-1 en een break, door op 4-5 voor de tweede keer zijn service in te leveren.

In het tweede bedrijf kon de 26-jarige Amsterdammer wel zijn voorsprong vasthouden. Sijsling moest de inspanningen echter bekopen. Hij pakte nog maar zeven punten in het restant, dat amper twintig minuten duurde. Klizan benutte drie van zijn vier breakpoints en sloot de partij in stijl af met een lovegame.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl