NOS NieuwsAangepast

ACP: meer geld aanpak criminaliteit

De overheid zal extra geld moeten investeren om de georganiseerde misdaad in Brabant en Limburg aan te pakken. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP. Hij reageert daarmee op het bericht dat de georganiseerde misdaad in Zuid-Nederland onbeheersbaar dreigt te worden.

Burgemeesters uit Brabant en Limburg luidden gisteren bij de NOS de noodklok. Ze werken met de politie en het openbaar ministerie aan een plan. Daarin werd ook gepleit voor meer geld om de criminaliteit te bestrijden.

Versnippering

Volgens ACP-voorzitter Van de Kamp is er in Nederland een versnippering van diensten. "Je hebt de politie, de FIOD en CIOD en dat vergt ontzettend veel afstemming. Er gaat daardoor veel tijd en energie verloren en daarmee speel je de criminaliteit in de kaart", zegt Van de Kamp.

Met een koppeling van deze diensten wordt het capaciteitsprobleem volgens Van de Kamp niet meteen opgelost. "De prioriteit ligt niet alleen bij de georganiseerde misdaad. Er zijn ook overvallen en inbraken die moeten worden opgelost".

Invloed

De burgemeesters maken zich grote zorgen over de omkoping en infiltratie van de georganiseerde misdaad in de bovenwereld. Bij de vakbond ACP komen daarover ook berichten binnen. "Wij zien het af en toe gebeuren, maar het gebeurt vooral bij het openbaar bestuur. De criminelen proberen op allerlei manieren invloed uit te oefenen om vergunningen te verkrijgen of bedrijven te kunnen te vestigen", aldus Van der Kamp

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl