NOS NieuwsAangepast

Separatisten halen vliegtuig neer

In het uiterste oosten van Oekraïne is een militair transportvliegtuig neergehaald. Het verdween van de radar boven de regio Loegansk, meldt het persbureau Interfax-Oekraïne.

Het gaat om een Antonov-26 van het Oekraïense leger. President Porosjenko zegt dat het vliegtuig is neergeschoten met een raket, die waarschijnlijk vanuit Rusland werd afgevuurd.

Parachutes

Eerder vandaag meldden pro-Russische separatisten al dat ze het vliegtuig hadden neergehaald bij Izvaryne aan de Russische grens, ongeveer 50 kilometer van het separatistenbolwerk Loegansk. Ze vertelden er niet bij hoe dat zou zijn gebeurd.

Over slachtoffers is niets bekend. De Antonov zou ongeveer twintig mensen aan boord hebben gehad. Porosjenko zegt dat sommige van hen contact hebben gehad met het leger. Ooggetuigen hebben gezien dat verschillende mensen met een parachute uit het toestel zijn gesprongen, melden Russische media.

Opgelaaid

De strijd tussen het Oekraïense leger en de separatisten is het afgelopen weekend hoog opgelaaid. President Porosjenko beschuldigt Moskou ervan dat het de separatisten actief steunt met mensen en materieel.

Moskou is op zijn beurt kwaad over een mortiergranaat waardoor aan de Russische kant van de grens een dode is gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl