NOS NieuwsAangepast

Senaat: neem zorg wietteelt serieus

De Eerste Kamer wil dat de ministers Opstelten en Plasterk meer doen om de problemen die gemeenten hebben met illegale wietteelt op te lossen. In een brief van de commissie voor Veiligheid en Justitie roept de senaat de ministers op de problemen serieus te nemen.

De commissie wijst erop dat een grote groep burgemeesters met lede ogen aanziet dat steeds meer inwoners bij de productie van hennep worden betrokken en zo in de armen van criminele organisaties worden gedreven.

Op het matje

De senatoren willen dat het kabinet in contact treedt met die burgemeesters en tot een oplossing van de problemen komt. Op 9 september moeten Opstelten en Plasterk bij de Eerste Kamer op het matje komen om uit te leggen wat ze al hebben gedaan en nog willen doen om de wietteelt-problemen van de gemeenten op te lossen.

Vorige maand pleitte PvdA-senator en oud-minister Ter Horst voor een 'zachter' softdrugsbeleid. Ze wil een proef met gereguleerde wietteelt. Minister Opstelten reageerde meteen afwijzend. Hij houdt vast aan het kabinetsbeleid dat gericht is op het oprollen van criminele hennepkwekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl