NOS NieuwsAangepast

Man slaapt roes uit in open graf

Een dronken man heeft zaterdagochtend op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam zijn roes uitgeslapen in een open graf. Hij sliep bovenop een eerder begraven kist.

Het graf was voorafgaand aan een uitvaartceremonie geopend. Op het moment dat de kist op het graf werd gezet voor het laatste gedeelte van de dienst, keek een medewerker naar beneden en zag hij "een paar benen en laarzen".

Dat vertelt Fred Marree van Stadsbeheer tegen RTV Rijnmond. Marree: "Hij wist niet wat hij meemaakte en kreeg de schrik van zijn leven. De kist moest van het graf worden gehaald. Met man en macht werd de dronkaard uit het graf getild."

Stom-en-stomdronken

De dronkaard heeft hooguit een half uur de tijd gehad om in het open graf te kruipen, zegt Marree. "Het is gat zo'n drie à vier meter diep, zodat er drie kisten op elkaar gestapeld kunnen worden. Er lag dus al een kist in, met daarop een laagje zand."

De man keek volgens Marree verdwaasd om zich heen toen hij naar boven was gehaald. "Hij was stom-en-stomdronken en had nog twee tassen met bier en wijn bij zich. Hij zei nauwelijks iets en wankelde naar een bankje. Te gek voor woorden dit."

Schrik zit er goed in

De politie voerde de man korte tijd later af, waarna de begrafenis werd voortgezet. Marree zegt dat de begrafenisdienst niet al te erg is verstoord, maar dat de medewerkers wel erg zijn geschrokken.

De identiteit van de dronkaard is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl