NOS SportAangepast

Zilver voor vier-zonder-stuurman

Anderhalve maand voor de WK roeien in Amsterdam heeft de Nederlandse vier-zonder-stuurman in Luzern bij de derde en laatste wereldbekerwedstrijd van het jaar de zilveren medaille veroverd.

Op bijna twee seconden van het sterke Groot-Brittannië legden Boaz Meylink, Olivier Siegelaar, Mechiel Versluis en Robert Lücken beslag op de tweede plaats.

Vorig jaar eisten Meylink, Versluis en Lücken met Kaj Hendriks verrassend de wereldtitel voor zich op. Toen werden de toplanden Australië en de VS verslagen. Dit jaar wil het echter nog niet zo vlotten. Op de EK werd de boot zelfs vierde, achter de Britten, de Grieken en de Italianen. Met de WK in zicht lijkt de vorm net op tijd weer terug.

Braas vierde

Van de zes overige boten die in een finale uitkwamen, wisten alleen de twee-met-stuurman (Stef Broenink, Thomas Doornbos en stuurman Tim van den Ende) en Marie-Anne Frenken (lichte skiff) een medaille te veroveren; beide niet-olympisch boten werden derde.

Roel Braas leek lang op weg naar zijn eerste WB-medaille. De skiffeur lag bij de eerste drie meetpunten derde, maar stortte op de laatste 500 meter in.

De 27-jarige Braas werd uiteindelijk vierde, op ruime afstand van drie wereldtoppers: Mahe Drysdale (vijfvoudig wereldkampioen en regerend olympisch kampioen), Ondrej Synek (twee keer olympisch zilver, acht WK-medailles) en Marcel Hacker (brons op de Spelen van Sydney, zes WK-medailles).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl