Goud judoka Polling in Tjoemen

Judoka Kim Polling heeft bij de grandslamwedstrijden in Tjoemen goud voor zich opgeëist in de klasse tot 70 kilogram. De tweevoudige Europees kampioene won in haar tweede grandslamfinale van dit jaar - eerder zegevierde ze al in mei in Bakoe - met waza-ari van de Canadese Kelita Zupancic.

Het was de vijfde zege voor Polling in evenzoveel duels met Zupancic. Ze klopte haar onder meer vorig jaar in de finale van het masterstoernooi in Tjoemen en het grandslamtoernooi in Parijs.

In de halve finales won Polling van de Zuid-Koreaanse Kin Seong-yeon, die haar vorig jaar in de kwartfinales van de de WK de baas was. Uiteindelijk pakten beide judoka's toen brons.

Verder geen podiumplaatsen

Roy Meyer eindigde zondag in de klasse boven 100 kilogram als zevende. Zaterdag hadden de Nederlanders in Tjoemen geen rol van betekenis gespeeld. Zowel voor Carla Grol (-57 kg) als voor Dex Elmont (-73 kg) duurde het toernooi slechts één ronde.